| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Magwis
|
Wysłany: Sob Mar 31, 2007 2:15 pm Temat postu: Obozy jeździeckie |
|
|
Witam. W tym wątku proponuję pisać polecane miejca ,gdzie odbywaja się obozy jeździeckie, ponieważ widze,że na innych forach jest duze zainteresowanie tym, więc warto by było, aby tutaj też zagościł ten temat Proponuję napisac, gdzie odbywa sie dany obóz, jego cenę i parę info onim. Mile widziana jest też stronka www stajni,gdzie jest obóz  _________________ ,,Koń to jest ktoś''
Ostatnio zmieniony przez Magwis dnia Nie Kwi 01, 2007 6:03 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
 |
Ulala
|
Wysłany: Sob Mar 31, 2007 2:36 pm Temat postu: |
|
|
| Ja jadę do Sierakowa... i gdzies jeszcze, ale nie wiem gdzie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Magwis
|
Wysłany: Nie Kwi 01, 2007 6:09 pm Temat postu: |
|
|
Ja byłam w tamtym roku na świetnym obozie w Stajni Pod Krzywym Siodłem w Brennie (woj. wielkopolskie- miejscowosc k. LESZNA), może nie jest tam super pod względem jazd- typowe rekreacyjne - no sa niby 2 razy dziennie, ale trzeba trafić na dobrego instruktora (co roku są inni) ,zeby sie czegoś nauczyć. Jak nie traficie no cóż-klepanie dupci gwarantowane! no i malo jest tam wyjazdów w teren (jest moze jeden- godzinny na całym obozie), ale pod względem towarzystwa obozowego, pięknych okolic (jezioro w poblizu!), towarzystwa wspaniałych koni i .... pysznego, domowego jedzonka (mniam) jest tam świetnie!!! Oczywiscie dodam,ze całe gospodarstwo jest świetnie utrzymane i ładne! Jeśli nie zalezy wam na nauczeniu sie czegoś konkretnego na jazdach, tylko rekreacyjnych, spokojnych jazd i cudownego spędzania czasu- ten obóz jest dla Was! Ich strona www to :www.stajniapodkrzywymsiodlem.com.pl
Natomiast w tym roku wybieram się do KJ Gozdawa w Kuźniczysku (k. Trzebnicy) na obóz- już bardziej z tych sportowych końskich obozów-czyli skoki przez przeszkody i takie tam. _________________ ,,Koń to jest ktoś'' |
|
| Powrót do góry |
|
 |
koniaczek
|
Wysłany: Wto Kwi 03, 2007 9:16 am Temat postu: |
|
|
HEh a ja bylam wszedzie tam o czym, na razie napisaliscie
Moim pierwszym obozie byl oboz w sierakowie, tylko nie wiem czy chodzi mi o ten sam co tobie Ulala, bo w sierakowie sa 3 stajnie No ale to co powiem o tym obozie to: z jazda do kitu, a z warunkami mieszkalnymi itp. super!!
Drugie miejsce gdzie bylam 2 razy to stajnia pod krzywym siodlem w Brennie, o czym magwis pisala. Ogolnie super, tylko na jazdach za duzo sie nie nauczysz, a tereny sa (piekne ), ale ty magwis bylas w innej grupie bo my mielismy wiecej
No i 3 oboz to w osrodku gozdawie w Kuzniczysku, wszystko super wraz z jazdami (naprawde profesjonalnie prowadza ). Duuzo psow i kotow, tereny piekne, warunki mieszkalne i jedzeniowe tez niczego sobie, tylko szkoda ze jeziora nie ma zadnego... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ulala
|
Wysłany: Czw Kwi 05, 2007 2:32 pm Temat postu: |
|
|
Ja oczywiście w stadzie ogierów  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Klolcia
|
Wysłany: Sro Kwi 11, 2007 2:14 pm Temat postu: |
|
|
Słyszałam że fajne obozy są w Gutowie www: www.studniewski.prv.pl
Można tam poskakać, cena jest przystępna, 2h jazdy dziennie, pod koniec mini zawody, dostaje się konia pod opieke na cały obóz, tylko na nim sie jeździ i opiekuje....
Sama osobiście nie byłam, ale słyszałam same pozytywy  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
akluna
|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 2:38 pm Temat postu: |
|
|
Ja w tym roku jade do annopola na pierwszy turnus Więc jak ktoś też się wybiera to prosze pisać na gg 419943  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
monikaadakonieczna
|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 7:59 pm Temat postu: obozy jeździeckie |
|
|
cześć czy ktoś był na obozie w Jaszkowie? czekam na opinie bo się tam wybieram  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
akluna
|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 8:16 pm Temat postu: |
|
|
Ja nie byłam w Jaszkowie ale mam kumpla który tam był kilka razy i wiem co nie co na ten temat. Więc jak by co to pytaj  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
monikaadakonieczna
|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 8:18 pm Temat postu: |
|
|
chcę wiedzieć czy warto tam jechać i czy można tam fajnie pojeżdzić czy tylko posiedzieć na koniu  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
akluna
|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 8:25 pm Temat postu: |
|
|
| Powiem tak zróżnicowanie jazdą jest duze, bo i skoki ujezdżenie, wkkw itd. Jeździ sie po 4h dziennie więc to chyba dużo. Minusem jest to, że sa bardzo duze grupy po ok.15 osób(wiec trener za duzo na Ciebie nie popatrzy), no i sa jazdy w zastępie. Konie są różne, wiekszość sama skacze, dobrze jak byś dostała bardziej sportowego konia. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
monikaadakonieczna
|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 8:33 pm Temat postu: |
|
|
jadę tam z córką( 8 lat) na weekend majowy wizualnie to ośrodek robi wrażenie pozytywne , ludzie też całkiem fajni sama jestem ciekawa swoich wrażeń i mam nadzieje że mojej małej się spodoba a ona już całkiem nieźle posuwa na kucykach 
Ostatnio zmieniony przez monikaadakonieczna dnia Pią Kwi 20, 2007 8:44 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
akluna
|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 8:41 pm Temat postu: |
|
|
Bo ja myślałqam, że ktoś chce na obóz jechać Jak na weekend majowy to super, chyba nie będzie tyle ludzi. Małej na pewno sie spodoba! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
monikaadakonieczna
|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 8:51 pm Temat postu: |
|
|
ale tam 27 zaczyna się "obóz" tak się to oficjalnie nazywa a w miarę możliwości chcę do wakacji sprawdzić kilka ośrodków żeby bez stresu wysłać córcię samą choć będę jej zazdrościć. a może polecisz mi jakąś dobrą stajnię  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
akluna
|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 8:55 pm Temat postu: |
|
|
To troche jednak ludzi będzie. Ale w jakim regionie ten obóz najlepiej?? Bo jechać przez pół Polski to troche bez sensu. Obóz fajna rzecz więc jest czego zazdrościć  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|