| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
kaoa
|
Wysłany: Czw Lut 28, 2008 1:53 pm Temat postu: Stadniny w podkarpackim |
|
|
Witam, czy ktoś na forum jest z podkarpackiego?? Jakie preferujecie stadniny? Ja polecam stadninę Czarna k/Łańcuta. Jeżeli ktoś chce wiedzieć o niej więcej to pisać ) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
 |
Lidka
|
Wysłany: Czw Lut 28, 2008 7:23 pm Temat postu: |
|
|
| Ja właśnie jestem z podkarpackiego. Obecnie jeżdżę w stadninie koni w Albigowej. Jak na razie stadniny nie mam zamiaru zmieniać ale lubię odwiedzać inne. Zrezygnowałam z jazdy konnej w Zabajce bo nie lubię jeżdzić na koniach które są tak zmęczona monotonną jazdą że nie są chętne do współpracy. Słyszałam o jeszcze jednej stadninie na podkarpaciu ponoć fajnej w Woli Rafałowskiej stadnina "Dwór". Moje plany na wiosnę to odwiedzić Tajęcinę bo tam mają Araby a w Albigowej polubiłam Arabki. I jeszcze chcę pojechać do Radawy w okolicy Jarosławia bo stadnina mieści się blisko mojej rodzinki. A na wakacje cwał nad morzem. Pozdrawiam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
katrinna
|
Wysłany: Pią Lut 29, 2008 7:06 pm Temat postu: |
|
|
Ja tez jestem z podkarpacia . Ale niestety ja nie jeżdżę w żadnej stadninie, mamy swoją stajenkę z 7 końmi, trenujemy troszeczkę z tereneram z Rzeszowa. Ja też słyszałąm o "Dworze" bo mam zamiearz w przyszlym roku się pzrenieść do Rzeszowa i tak sobie szukam fajnego klubu. Myślałam trochę o zabajce ale skoro mówisz Lidka, że tam są zmecząne konie no to raczej jestem za Dworem. Rozmawiałam z jedną z włąścicielek i wydajemi się całkiem miła Wogóle ośrodek śliczny i mam zamiar wybrać się tam z moim kuniem na wakacje na taki obóz szkoleniowy, jak wróce to zdam relacje  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lidka
|
Wysłany: Nie Mar 02, 2008 8:46 pm Temat postu: |
|
|
| Jeśli masz własnego konika to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby postawić go w Zabajce bo mają fajne tereny i okolice. Za to nie polecam jazdy na klubowych koniach bo są właśnie takie jak o nich pisałam wcześniej przepracowane, zmęczone monotonną jazdą i niechętne do współpracy a z wyjazdami w teren bywa róznie przeważnie jest zakaz. Więc co z tego że mają fajne tereny jak przeważnie jest zakaz wyjazdu. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
katrinna
|
Wysłany: Pon Mar 03, 2008 9:21 am Temat postu: |
|
|
| A jak jest z trenerami w Zabajce ? Fchowa pomoc czy raczej nie, jak jezdzilas w Zabajce to hulalas np. na jakis zawodach, hubertusach, a wogole czy duzo organizuja takich imprez ? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lidka
|
Wysłany: Pon Mar 03, 2008 8:59 pm Temat postu: |
|
|
| Imprezy i zawody zwłaszcza zawody są na dość dobrym poziomie przyjeżdżają różne kluby i biorą udział w skokach. Z trenerami też jest chyba nienajgorzej. Oni poprostu nie dbają o rekreację i zwykłego klienta. Ale słyszałam też bardzo dobrą opinię o trenerach w Woli Rafałowskiej zresztą stadnina ma fajną stronkę i można pooglądać. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lui16
|
Wysłany: Pią Maj 02, 2008 5:29 pm Temat postu: |
|
|
Jestem z samego rzeszowa i po wakacjach zapiszę sie do szkółki jeździeckiej "albin" czy coś takiego  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lidka
|
Wysłany: Sob Maj 03, 2008 11:05 am Temat postu: |
|
|
| Wiem tylko że to chyba w Słocinie ale nigdy tam nie jeździłam więc się nie wypowiadam. Zawsze jednak jestem zwolennikiem odwiedzania nowych miejsc i życzę by miejsce było trafione. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lui16
|
Wysłany: Sob Maj 03, 2008 2:18 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję bardzo
Tak, jest na Słocinie. Akurat moja strona Rzeszowa, wiec mam dosyć blisko, a że podróżować lubię (chociażby autobusem) nie sprawia mi to żadnego problemu  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lidka
|
Wysłany: Sob Maj 03, 2008 7:01 pm Temat postu: |
|
|
| Jazda konna wynagradza wszystko. Ja dopóki nie miałam samochodu też drałowałam na piechotę 6 km. bo niezawsze miałam dobre połączenie. Ale zawsze przynajmniej w jedną stronę jechałam. Jak spodobało mi się w mojej stadninie to się tym zbytnio nie przejmowałam. Jak instruktorka zobaczyła że chodzę trochę na piechotę starała mi się tak ustalać godziny żebym zdążyła na ostatni autobus. No a teraz jeżdżę samochodem. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lui16
|
Wysłany: Sob Maj 03, 2008 7:20 pm Temat postu: |
|
|
Ja zamierzam ustalić sobie takie godziny żebym mogła sie wybierać na jazdy po lekcjach i zamierzam jeździć autobusem XDDD Jak ja kocha,m tłuc sie 10. Z tym, że teraz będzie to 6,16 albo 36. Znajdę sobie kompana do podróży i już wiem kogo xD A z powrotami będzie rożnie. Ale wiem jedno 5kilosów maszerować z nadbagażem nie zamierzam xDDD _________________ Kto Dosiadł Konia Ten Dosiadł Wiatr ^^ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lidka
|
Wysłany: Nie Maj 04, 2008 1:36 pm Temat postu: |
|
|
| No właśnie ten bagaż często wadzi. Całe szczęście w stadninie, której jeżdżę mogę zostawiać sobie w szafce swoje rzeczy i zamykam na kłódkę choć w tej stadninie nie zdażyło mi się jeszcze żeby mi coś zginęło. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lui16
|
Wysłany: Pon Cze 02, 2008 1:26 pm Temat postu: |
|
|
Właśnie szukałam sobie stadniny, by mieć alternatywę od albina. Więc.....
Znalazłam:
http://www.janiowewzgorze.pl/
Mam tam 2 kilosy. Zamierzam sie tam wybrać, ale szczerze powiem, aż mnie tam ciągnie xDDD Ten klimat Ahhhh..... _________________ Kto Dosiadł Konia Ten Dosiadł Wiatr ^^ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
arwena
|
Wysłany: Sro Lip 02, 2008 6:50 pm Temat postu: |
|
|
| Lui16 opowiedz jak wrażenia po odwiedzeniu nowej stadniny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lui16
|
Wysłany: Nie Sie 31, 2008 12:50 pm Temat postu: |
|
|
Arweno
po prostu istna tragedia- nigdy wiecej sie tam nie wybiore no chyba ze z odsiecza dla tych biednych koni. I mówie tu o Albinie, a nie o janiowym wzgórzu w którym równiez byłam i polecam xD _________________ Kto Dosiadł Konia Ten Dosiadł Wiatr ^^
Ostatnio zmieniony przez Lui16 dnia Pon Paź 06, 2008 11:57 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|