| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Rosie
|
Wysłany: Pią Lip 09, 2010 6:54 pm Temat postu: Instruktorka bije konie. |
|
|
| Pani X - instruktorka jazdy konnej w pewnej stajni XX bije konie. Tzn. kiedy coś przewinią potrafi kopać po brzuchu lub ogłowiem (częścią z wędzidłem i metalowymi sprzączkami) okładać konia po brzuchu. A od tak bije je po nozdrzach 'bo wystawiają łby ponad drzwiczki w boksach. Przez to na ujeżdżali i nie tylko, uciekają przed nią przyspieszając kroku, odskakując itp. Czy to jest normalne? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
 |
caballus
|
Wysłany: Nie Lip 11, 2010 2:15 pm Temat postu: |
|
|
To nie jest normalne. Zgłoś to właścicielowi, że brutalnie traktuje konie. Dowodem jest, że boją się jej podczas jazd. Nie można w ogóle bić zwierząt, a jeszcze metalowymi przedmiotami i kopać w delikatny brzuch.
Można również zgłosić do Towarzystwa Opieki nad zwierzętami.
Pozdrawiam, |
|
| Powrót do góry |
|
 |
alexaj
|
Wysłany: Czw Sie 12, 2010 10:26 pm Temat postu: |
|
|
Rosie, widzę że dla Ciebie to nie jest normalne skoro o tym piszesz. I masz rację. O takich sprawach trzeba głośno mówić i nie pozwolić takim pseudo instruktorom czuć się bezkarnym.
Koniecznie zgłoś to właścicielowi stadniny i miejscowym organizacjom zajmującym się zwierzętami oraz policji. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rosie
|
Wysłany: Sro Sie 25, 2010 2:48 pm Temat postu: |
|
|
Cóż, powinnam zgłosić, ale moja pozycja w tej stajni jest bardzo, bardzo niska, znają mnie 2 - 3 osoby na krzyż, a właścicielem nie jestem pewna kto jest.
Zresztą wiele osób wie, że ona nie pała zbytnią miłością do koni i zbytnią cierpliwością do tych cudownych zwierząt. Nic nie robią, może też powinnam narazie poczekac na rozwój sytuacji? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kuba25
|
Wysłany: Sro Sie 25, 2010 2:59 pm Temat postu: |
|
|
| nie możesz czekać kto wie co jeszcze jej odwali. zgłoś to gdziekolwiek a jeżeli nie uwierzom to powiedz ze konie się jej boją |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|